Organitza

Tarragona acull la II cursa solidària a favor de la Marató de TV3

La carrera tindrà lloc el proper 15 de desembre. S'espera que la participació superi els 600 atletes. Es tracta d’una cursa de caràcter popular, oberta i accessible a tothom que tingui ganes de combinar l’esport amb la solidaritat

Tarragona acollirà el proper 15 de novembre la II Cursa per la Marató de TV3,  que tindrà lloc a les 10 h del matí, amb sortida i arribada al Moll de Costa. Amb un recorregut de 5km i un circuit urbà per la ciutat, la cursa està organitzada pel Club Athletic Track Bikila de Tarragona i l'empresa especialitzada en esdeveniments esportius Athletic Events. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, entre moltes altres entitats. Enguany la Marató de TV3 està destinada a la lluita contra les malalties neurodegeneratives.


Així s'ha posat de manifest durant la roda de premsa celebrada aquest matí a la Diputació de Tarragona, que ha servit per presentar els detalls d'aquesta cursa solidària, i que ha estat presidida per Albert Vallvé, vicepresident primer de la Diputació. A la roda de premsa també hi han pres part el director de Comunicació i Relacions Externes de REPSOL, Josep Bertran; el director general de La Muntanyeta, Jaume Marí; el doctor, atleta i representant del Club Athletic Track Bikila de Tarragona, Salvador Montserrat, i el director tècnic de la Cursa, Alfonso Moriana.

Tal com s'ha explicat avui, les inscripcions a la cursa s'han de fer anticipadament. Es poden realitzar de forma presencial a Bikila Tarragona, (Av. Francesc Macià, 5), o bé online a www.athleticevents.net. El preu per inscripció és de 9 € a 11 € (en funció del termini d’inscripció), dels quals, 5 € com a mínim es destinaran a la Marató de TV3. Per a les persones que no vulguin, o no puguin participar a la carrera, també hi ha l’opció de contribuir a la causa amb el “dorsal 0”, amb un cost de 10 € que es destinen de manera íntegra a la Marató. També s'han previst curses infantils, que començaran a partir de les 10.50 h, en diferents categories: 10.50 h prebenjamí, 350 m, nascuts 2006-2007; 11.00 h benjamí, 700 m, nascuts 2004-2005; 11.10 h aleví, 1.500 m, nascuts 2002-2003. En aquest cas les inscripcions es podran fer anticipadament i també el mateix dia de la cursa. Els nens i nenes paguen 1€, també com a donatiu íntegre. Es preveu que enguany s'inscriguin a la cursa entre 600 i 750 persones, superant la participació i la recaptació de l'any anterior. L'any passat es van recaptar 3.600 euros, i enguany s'espera arribar entre els 4.000 i 5.000 euros.

La cursa és amb xip, i els participants de las carrera de 5km rebran una samarreta tècnica i la bossa del corredor d'obsequi. Els inscrits a les curses infantils també tindran avituallament de begudes, fruita, xocolata, coca, etc., així com medalles i trofeus als guanyadors. Per animar la festa hi haurà elements del seguici popular de Tarragona com ara la Mulassa petita, els Gegants del Barri de Sant Miquel i la Colla Gegantera Mare de Déu del Carme. Així mateix, els més petits podran participar en diversos tallers infantils. La Muntanyeta també col·labora en l’animació de la festa i, amb el suport de l'Estudi de Música, amenitzaran la cursa.

Aquest esdeveniment esportiu, destinat a recaptar fons per la Marató de TV3, compta amb el patrocini de les empreses BASF i REPSOL i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de la ciutat, el Port de Tarragona, la Colla Gegantera Mare de Déu del Carme, i La Muntanyeta, (Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona), entre altres entitats. Es tracta d'una cursa de caràcter popular, oberta i accessible a tothom que tingui ganes de combinar l'esport amb  la solidaritat. És una manera diferent de participar amb la Marató de TV3, que enguany està destinada a la lluita contra les malalties neurodegeneratives.

La cursa per la Marató “combina l'esperit de lluita i de superació dels amants del running amb una altra cursa diària que han d'afrontar totes aquelles persones que pateixen una greu malaltia”. Així ho ha manifestat el representant del Club Athletic Track Bikila de Tarragona, que ha explicat que els principals objectius d’aquesta iniciativa són: d’una banda, “fomentar l’esport de cara a la prevenció de malalties neurodegeneratives”, i de l’altra, “col·laborar econòmicament amb la Marató d’una forma original”.

Tal com ha assegurat avui el vicepresident primer de la Diputació, Albert Vallvé, per la Diputació de Tarragona “és motiu de satisfacció col·laborar en iniciatives com aquesta”, que “combinen l’esforç personal de l’esport amb la solidaritat”.


Col-labora

Col-labora